Bydgoski brud, bałagan i bylejakość (syndrom 4B)

Czy do końca jest tak jak powinno być ?
Awatar użytkownika
Hrab
brak

Bydgoski brud, bałagan i bylejakość (syndrom 4B)

Post autor: Hrab »

Skoro nauczyłem się (także i niektórzy inni forumowicze), żeby chodząc na spacery po mieście zabierać zawsze aparat, to nic nie stoi na przeszkodzi, by fotografować nie tylko to co ładne lub ciekawe.
Można też upamiętnić na zdjęciach powszechny brud, śmieci i bałagan, sąsiada zachęcającego pieska do rozkraczenia się na naszym trawniku i młodego bezmózgowca za kierownicą, wyrzucającego na asfalt w oczekiwaniu na zmianę świateł, skórkę od banana lub osmarkaną chusteczkę higieniczną.
Mam nadzieję, że sprawcy takiego stanu, czyli ludzie prymitywni i dzicy, kiedyś wymrą, a ich potomkowie zmienią się.
Wtedy będzie można popatrzeć na te zdjęcia, aby nie zatęsknić za taką przeszłością.
Wiem, że to szybko nie nastąpi, gdyż nie ma w tym kraju, jak też i mieście, takiego systemu wychowywania młodych ludzi, który może wyplenić barbarzyństwo w terminie najbliższych trzech pokoleń.
Mam często wrażenie zupełnie przeciwne, że sytuacja jest coraz gorsza.

Tych kilka pierwszych zdjęć jest z okolicy mostów kolejowych u zbiegu Nadrzecznej i Jasnej.
Załączniki
DSC_0738.JPG
DSC_0738.JPG (198.56 KiB) Przejrzano 5952 razy
DSC_0748.JPG
DSC_0748.JPG (197.03 KiB) Przejrzano 5952 razy
DSC_0749.JPG
DSC_0749.JPG (197.93 KiB) Przejrzano 5952 razy
DSC_0750.JPG
DSC_0750.JPG (197.85 KiB) Przejrzano 5952 razy
DSC_0751.JPG
DSC_0751.JPG (197.08 KiB) Przejrzano 5952 razy
DSC_0753.JPG
DSC_0753.JPG (197.28 KiB) Przejrzano 5952 razy
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Re: Bydgoski brud, bałagan i bylejakość (syndrom 4B)

Post autor: krajan »

Niestety syfiarzy nie brakuje, sam dzisiaj zawstydziłem pewną panią która nie posprzątała po psie. Nie posprzątała bo nie miała woreczka, na szczęście ją poratowałem i musiała posprzątać :):)
wichura
brak

Post autor: wichura »

Miałem "szczęście" bo mi się już zdarzyło po zwróceniu uwagi w takiej sytuacji jak byłeś usłyszeć (w niewybrednych słowach), że mam nie zwracać takiej osoby uwadze. (starałem się subtelnie to ująć ;) ) Problem w tym, że takie prostaki, które palą na przystankach i rzucają śmieci gdzie popadnie czy nie sprzątają po psie nie robią tego z niewiedzy, a z ewidentnej perfidii.
Awatar użytkownika
Misia
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Misia »

Ja bym im te pety i papierki do gardeł powpychała...
Robią tak nadal, bo są bezkarni :/
Awatar użytkownika
Hrab
brak

Post autor: Hrab »

ODPOWIEDZ