Budynek dyrekcji PKP - schron
Moderator: krajan
Budynek dyrekcji PKP - schron
Gdzie się znajduje ?
- Załączniki
-
- SDC16970.JPG (76.56 KiB) Przejrzano 3945 razy
-
- SDC16971.JPG (81.38 KiB) Przejrzano 3954 razy
Re: Schron
Przykro mi, ale nie. Być może że ten jest podobny.
Fotka dla ułatwienia.
Fotka dla ułatwienia.
- Załączniki
-
- SDC16968.JPG (71.02 KiB) Przejrzano 3911 razy
teraz to ułatwiłeś zbyt mocno... ten budynek rozpoznaję po narożnikach
wiem ale nie powiem, nie będę psuł zabawy innym
wiem ale nie powiem, nie będę psuł zabawy innym
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Wśród wszelkiej maści znanych mi kolejarzy ten budynek "chodzi" pod nazwą CBRZ
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
SALAMON
Witam
Salamon możesz rozszyfrować ten skrót
ja go nie kojarze skróty do tego budynku jakie mi przychodzą do głowy to KDKWB Królewskiea Dyrekcja Kolei Wschodniej w Bydgoszczy,a obecnie
Obecnie siedziba PKP - Przewozy Regionalne SA, PKP Cargo SA Zakład Przewozów Towarowych w Bydgoszczy, kiedyś chodziłem tam do przychodni , a wczoraj byłem z córką w nowej przychodni i zauwazyłem komin chyba od kotłowni też ładnie zdobiony na szczycie, myślałem nawet o nowej zagadce , mialem zrobić foty ale nie wyszło. Przeczytałem w opisie zabytków , że sa tam ciekawe witraże z herbami miast, ciekawe czy można to zobaczyć ? Pozdrawiam.
Salamon możesz rozszyfrować ten skrót
ja go nie kojarze skróty do tego budynku jakie mi przychodzą do głowy to KDKWB Królewskiea Dyrekcja Kolei Wschodniej w Bydgoszczy,a obecnie
Obecnie siedziba PKP - Przewozy Regionalne SA, PKP Cargo SA Zakład Przewozów Towarowych w Bydgoszczy, kiedyś chodziłem tam do przychodni , a wczoraj byłem z córką w nowej przychodni i zauwazyłem komin chyba od kotłowni też ładnie zdobiony na szczycie, myślałem nawet o nowej zagadce , mialem zrobić foty ale nie wyszło. Przeczytałem w opisie zabytków , że sa tam ciekawe witraże z herbami miast, ciekawe czy można to zobaczyć ? Pozdrawiam.
Centralne Biuro Rozrachunków Zagranicznych.
Taka kolejowa księgowość walutowa (np. jak bracia zza wschodniej granicy brali od nas węgiel, a my im za to dawaliśmy wagony, którymi ten węgiel jechał to trzeba było rozliczyć ilość przebytych kilometrów itp. Na dodatek w rublach transferowych).
Z tego, co kojarzę to CBRZ dalej funkcjonują. Mieszczą się na I piętrze tego pięknego budynku
Taka kolejowa księgowość walutowa (np. jak bracia zza wschodniej granicy brali od nas węgiel, a my im za to dawaliśmy wagony, którymi ten węgiel jechał to trzeba było rozliczyć ilość przebytych kilometrów itp. Na dodatek w rublach transferowych).
Z tego, co kojarzę to CBRZ dalej funkcjonują. Mieszczą się na I piętrze tego pięknego budynku
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
SALAMON