Te jasnoniebieskie mazania (tylko na zdjęciu
Tabliczka zastępcza
Moderator: krajan
Tabliczka zastępcza
Gdzie i z jakiej okazji jej użyto?
) to moja sprawka. Ukryłem pod nimi nazwę ulicy.
- Załączniki
-
- tabliczka zastępcza.png (196.26 KiB) Przejrzano 5312 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Re: Tabliczka zastępcza
^^^
Ja nie wiem. Ale 'trzepak' o którego używaniu jest informacja, musiał być blisko śmietnika, bo jednocześnie nie każą tam parkować...
Ja nie wiem. Ale 'trzepak' o którego używaniu jest informacja, musiał być blisko śmietnika, bo jednocześnie nie każą tam parkować...
- Załączniki
-
- 16.JPG (58.77 KiB) Przejrzano 5283 razy
Podpowiedź:
Wiatr historii zniósł poprzedniego patrona ulicy na jedno z wymienionych na tabliczce miejsc.
Nie, nie trzepak
Wiatr historii zniósł poprzedniego patrona ulicy na jedno z wymienionych na tabliczce miejsc.
Nie, nie trzepak
- BYDZIAK 1958
- brak
Są tacy, którzy niekoniecznie powinni być skazani na zapomnienie. A wiatry historii co jakiś czas się zmieniają...
Toja zagadka jest jak widać bardzo trudna i bez konkretnej podpowiedzi, nie dowiemy się o jakiego 'patrona' tu chodzi.
Toja zagadka jest jak widać bardzo trudna i bez konkretnej podpowiedzi, nie dowiemy się o jakiego 'patrona' tu chodzi.
No to czas na podpowiedź.
Nie jest to zakamarek miasta.
Miejsce jest nam na tyle znane, że kolejna podpowiedź (ujęcie lewej strony) najprawdopodobniej wyjaśni wszystko
Nie jest to zakamarek miasta.
Miejsce jest nam na tyle znane, że kolejna podpowiedź (ujęcie lewej strony) najprawdopodobniej wyjaśni wszystko
- Załączniki
-
- tabliczka zastępcza - 2.jpg (174.88 KiB) Przejrzano 5229 razy
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Pamiętam takie tabliczki na śmietnikach u babci na Błoniu. Ale z powodu mózgu wyciekającego nosem nie rozkminiam o co chodzi w zagadce 
I tym sposobem dokonaliśmy medycznego odkrycia, że katar nie narusza funkcji pamięciMisia pisze:Pamiętam takie tabliczki na śmietnikach u babci na Błoniu. Ale z powodu mózgu wyciekającego nosem nie rozkminiam o co chodzi w zagadce
Będzie Nobel?
Brawo jesionjesion pisze:Czy to ul Abrahama ?
Tak, to jest ul. Abrahama (do 1990 r. ul. Nowotki).
- Załączniki
-
- abrahama 3 (1).PNG (102.64 KiB) Przejrzano 5205 razy
-
- abrahama 3 (2) - widok z ul. szubińskiej.jpg (165.86 KiB) Przejrzano 5205 razy