MWL Osowa Góra - dzień otwarty 11.11.2016
MWL Osowa Góra - dzień otwarty 11.11.2016
Cytuję wpis na facebook na profilu Muzeum Wojsk Lądowych:
W dniu 11 listopada w godz. 10.00-15.00 nasze Muzeum organizuje dzień otwarty na Osowej Górze podczas którego zaprezentujemy nasz ciężki sprzęt. Będzie można z bliska zobaczyć m.in. 203 mm samobieżną armatę 2S7 "Pion", transporter pływający PTS-M, wyrzutnię rakiet balistycznych R-11M Scud-A, wyrzutnię rakiet taktycznych 9P129 "Toczka", 155 mm haubicę samobieżną M109A2, wyrzutnię rakiet BM-13 „Katiusza" a także czołgi M3A1 Stuart i T72. Zapraszamy również do odwiedzenia siedziby naszego muzeum przy ul.Czerkaskiej, gdzie oprócz naszych aktualnych wystaw przygotowaliśmy dla Państwa szereg atrakcji w tym konkurs historyczny czy możliwość wejścia do czołgu T72.
Do naszej siedziby na Osowej Górze można dojechać autobusem lini 61 i 71. Należy wysiąść na przystanku Grunwaldzka-Przejście, cofnąć się w stronę miasta i skręcić w asfaltową drogę prowadzocą w głąb lasu. Dla ułatwienia załączamy mapkę.
Serdecznie zapraszamy!
Wstęp bezpłatny.
W dniu 11 listopada w godz. 10.00-15.00 nasze Muzeum organizuje dzień otwarty na Osowej Górze podczas którego zaprezentujemy nasz ciężki sprzęt. Będzie można z bliska zobaczyć m.in. 203 mm samobieżną armatę 2S7 "Pion", transporter pływający PTS-M, wyrzutnię rakiet balistycznych R-11M Scud-A, wyrzutnię rakiet taktycznych 9P129 "Toczka", 155 mm haubicę samobieżną M109A2, wyrzutnię rakiet BM-13 „Katiusza" a także czołgi M3A1 Stuart i T72. Zapraszamy również do odwiedzenia siedziby naszego muzeum przy ul.Czerkaskiej, gdzie oprócz naszych aktualnych wystaw przygotowaliśmy dla Państwa szereg atrakcji w tym konkurs historyczny czy możliwość wejścia do czołgu T72.
Do naszej siedziby na Osowej Górze można dojechać autobusem lini 61 i 71. Należy wysiąść na przystanku Grunwaldzka-Przejście, cofnąć się w stronę miasta i skręcić w asfaltową drogę prowadzocą w głąb lasu. Dla ułatwienia załączamy mapkę.
Serdecznie zapraszamy!
Wstęp bezpłatny.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Re: MWL Osowa Góra - dzień otwarty 11.11.2016
Planuję być, ktoś jeszcze?
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Ja wstępnie wybieram się do Grudziądza na zwiedzanie Twierdzy.
Jak zdążę wrócić to mam zamiar również podjechać na Osową
Jak zdążę wrócić to mam zamiar również podjechać na Osową
- BYDZIAK 1958
- brak
A ze mną jest jak zwykle. Chęci są, ale nie wiem, czy coś ich nie pokrzyżuje...
Będę tam kręcił się długo.
O 11:00 mnie szukajcie.
O 11:00 mnie szukajcie.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
No to się widzimy! Choć Stare Miasto też mnie korci... A Bydziak...? Zmobilizuj się chłopie i przyjeżdżaj! 
wichura pisze:No to się widzimy! Choć Stare Miasto też mnie korci... A Bydziak...? Zmobilizuj się chłopie i przyjeżdżaj!
po Osowej lecim na ... centrum
Tomek pisze:Będę
Znam jednego Tomka - jest "czołgistą"

Na czołgu nie jeździłem, Czereśniak się nie nazywam 
- BYDZIAK 1958
- brak
GrapHite pisze:(...)
zastanawiam się jeszcze nad działem gdzie by to umieścić.
Może nowy temat w FOTORELACJE ?
Pewnie część z nas, ma jakieś zdjęcia z dzisiejszego święta. Idąc za powyższym pomysłem Pawła, ( z innej imprezy), wstawiajmy je do działu fotorelacji.
viewtopic.php?f=37&t=8197&p=66355#p66355
BYDZIAK 1958 pisze:Pewnie część z nas, ma jakieś zdjęcia z dzisiejszego święta. Idąc za powyższym pomysłem Pawła, ( z innej imprezy), wstawiajmy je do działu fotorelacji.
viewtopic.php?f=37&t=8197&p=66355#p66355
Bardzo dobrze, że to napisałeś, idealnie."Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown