Zwiedzamy Śluzę Miejską
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Re: Zwiedzamy Śluzę Miejską
Lista jest zapełniona,ale jak ktoś zrezygnuje... 
Lista jest już zapełniona i tego musimy się trzymać 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
Maciej Kulesza pisze:Nie widzę na liście Bydziaka...
Pewnie nie zwrócił uwagi na zapowiedź.
(...)
^^^ Dokładnie, nie zauważył...
Bardzo mnie to ucieszyło, szykuję kalosze

-
Kaper
- brak
Witam
Czy jest jeszcze możliwość dopisania się na zwiedzanie.
Pozdrawiam
Kaper
Marcin
Czy jest jeszcze możliwość dopisania się na zwiedzanie.
Pozdrawiam
Kaper
Marcin
Kaper
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Jak już było wspomniane, lista jest zamknięta.
Kurczę blaszka, szkoda. Zabrałbym swoich harcerzy chętnie. Gdyby jednak się coś zmieniło z otwarciem listy, proszę pisać.
Pozdrawiam ciepło!
Pozdrawiam ciepło!
- Maciej Kulesza
- brak
Uwaga.
1. Proszę na mój adres maciej_kulesza@gazeta.pl przesłać imiona i nazwiska osób które zapisały się na listę pod nickiem. Proszę przysłać nick dopasowany do imienia i nazwiska, abym wiedział kto jest kto. Na nazwiska czekam do dziś wieczora. Listę muszę przesłać do kierownika budowy.
2. Z przyczyn technicznych zabranie dzieci jest niemożliwe. Przykro mi. Mogą na teren śluzy wejść osoby dorosłe które ukończyły 18 lat, oraz osoby pełnosprawne ruchowo. Takie obostrzenia wynikają z zasad bezpieczeństwa obowiązujących na terenie budowy i dbania aby nikomu nic się nie stało.
Pozdrawiam
1. Proszę na mój adres maciej_kulesza@gazeta.pl przesłać imiona i nazwiska osób które zapisały się na listę pod nickiem. Proszę przysłać nick dopasowany do imienia i nazwiska, abym wiedział kto jest kto. Na nazwiska czekam do dziś wieczora. Listę muszę przesłać do kierownika budowy.
2. Z przyczyn technicznych zabranie dzieci jest niemożliwe. Przykro mi. Mogą na teren śluzy wejść osoby dorosłe które ukończyły 18 lat, oraz osoby pełnosprawne ruchowo. Takie obostrzenia wynikają z zasad bezpieczeństwa obowiązujących na terenie budowy i dbania aby nikomu nic się nie stało.
Pozdrawiam
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Dowiemy się kto planował jako +1 zabrać dziecko i damy znać 
w sumie to bardzo szybko zostaje przekazana taka informacja
dobrze że nie w sobotę z rana
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
- Maciej Kulesza
- brak
Robak pisze:2. Z przyczyn technicznych zabranie dzieci jest niemożliwe. Przykro mi. Mogą na teren śluzy wejść osoby dorosłe które ukończyły 18 lat, oraz osoby pełnosprawne ruchowo. Takie obostrzenia wynikają z zasad bezpieczeństwa obowiązujących na terenie budowy i dbania aby nikomu nic się nie stało.
Na usprawiedliwienie mogę dodać, że zmieniła się osoba decyzyjna na miejscu budowy.
Załatwienie i organizacja przysparza wiele trudności.
1. Śluza jest w Bydgoszczy
2. Właściciel i inwestor w Gdańsku
3. Wykonawca również z Gdańska.
Ponieważ jest to teren budowy, ryzyko wypadku należy zminimalizować. Upadek z kilku metrów do pustej komory może zakończyć sie tragicznie. To nie ulega dyskusji.
Przypominam, że chcieliśmy wspólnie zobaczyć remontowaną śluzę Brdyujście i wykonawca się nie zgodził. NIc nie pomogło. Nie i koniec.
Tak więc proszę patrzeć na udostępnienie śluzy Miejskiej w czasie jej remontu, w kategoriach uprzejmości RZGW i wykonawcy.
Jednocześnie proszę nie narzekać
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Powinniśmy dziękować za możliwość a nie oczekiwać darmowych drinków z parasolką...
Dobrze, że czasem ktoś pomyśli za rodziców, którzy ciągają dzieci w niebezpieczne miejsca, a jak coś się stanie to pretensje.
Dobrze, że czasem ktoś pomyśli za rodziców, którzy ciągają dzieci w niebezpieczne miejsca, a jak coś się stanie to pretensje.
Niestety w naszym kraju coraz więcej osób bezdzietnych, chce decydować ( wypowiadać się ) za rodziców, a niestety tak być nie powinno.
Ale to inny temat i nie na to forum.
Nie mam pretensji o zakaz, a jedynie o brak takiej informacji wcześniej
Stowarzyszenie i sympatycy to nie klub seniora i niektórzy czasem chcą gdzieś zabrać dzieci i taka informacja na początku bardzo by to ułatwiła.
OK rozumiem wyjaśnienia Macieja i koniec w tym temacie.
Ale to inny temat i nie na to forum.
Nie mam pretensji o zakaz, a jedynie o brak takiej informacji wcześniej
Stowarzyszenie i sympatycy to nie klub seniora i niektórzy czasem chcą gdzieś zabrać dzieci i taka informacja na początku bardzo by to ułatwiła.
OK rozumiem wyjaśnienia Macieja i koniec w tym temacie.
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
- Maciej Kulesza
- brak
Witam.
Wszystko potwierdzone. Spotykamy się o 10:00 14.03.2015 przy śluzie.
Tomasz Izajasz kustosz muzeum Kanału Bydgoskiego przygotował niespodziankę. Będzie można wygrać nagrodę
Wszystko potwierdzone. Spotykamy się o 10:00 14.03.2015 przy śluzie.
Tomasz Izajasz kustosz muzeum Kanału Bydgoskiego przygotował niespodziankę. Będzie można wygrać nagrodę
Zbiórka o godz. 9.45 
Spotykamy się o 10:00
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
A jak z tymi kaloszami? Na dnie śluzy leży sporo cegieł z górnych części murów. Chyba bardziej wskazane by było obuwie mocne, 'górskie'
Ale woda i tak przesiąka, więc trudno się zdecydować...