(Kinga jest wyłączona z poniższej zagadki - wybacz!)
Brugia
Moderator: krajan
Brugia
Gdzie stoi ten domek z czerwoną cegła? Proszę o podanie miasta. I zaznaczam, że zdjęcie zrobiono poza Polską, więc mam nadzieję, że łatwo nie będzie, ale jestem przygotowany na podpowiedzi
- Załączniki
-
- zagadka1.jpg (73.06 KiB) Przejrzano 6120 razy
Re: Domek nad wodą
Anglia?
Anglia to nie miasto
Ale tak, zdaję sobie sprawę, że z pokazanego fragmentu to nawet gdyby to było w Bydgoszczy zrobione łatwo by nie było, więc powoli zdjęcia, z których więcej można wywnioskować...
- Załączniki
-
- zagadka1.jpg (97.43 KiB) Przejrzano 6067 razy
-
- zagadka2.jpg (94.94 KiB) Przejrzano 6067 razy
Amsterdam?
Kolejne widoczki nie z Amsterdamu 
- Załączniki
-
- miasto1.jpg (130.78 KiB) Przejrzano 6009 razy
-
- miasto2.jpg (116.88 KiB) Przejrzano 6009 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ Ten most przypomina mi relacje z lat dziewięćdziesiątych, z pewnej powodzi w jednym z miasteczek bodaj we Francji. 
St Johns Hospital Livingston
Zgadujemy dalej... Ale zdjęć nie wykonano podczas powodzi
- Załączniki
-
- zagadka1.jpg (135.31 KiB) Przejrzano 5940 razy
-
- zagadka2.jpg (98.48 KiB) Przejrzano 5940 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Ja oczywiście nie wiem. Ale spodobał mi się ten ten wypełniony ludźmi 'wodobus'. Może za jakiś czas, będę chciał go 'spławić' Brdą... Myślę, że nie będziesz miał nic przeciw... 

BYDZIAK 1958 pisze:Myślę, że nie będziesz miał nic przeciw...
Czy będę...? Jak możesz wątpić?
Natomiast też marzyłoby mi się, aby wokół Wyspy Młyńskiej można było się spławiać i obserwować kamieniczki z perspektywy wody. Takie właśnie miałem myśli będąc w... (no właśnie! Gdzie? Cieszę się, że nie jest łatwo bo obawiałem się, że znając Wasze możliwości szybko pójdzie Re: Domek nad wodą
Zaczynają mi się zdjęcia kończyć... Czas zgadnąć 
- Załączniki
-
- zagadka1.jpg (94.86 KiB) Przejrzano 5828 razy
-
- zagadka2.jpg (112.4 KiB) Przejrzano 5828 razy
Misia pisze:Belgia? Brugia?
Co Cię naprowadziło...? Tak, prawidłowa odpowiedź! Gratuluję
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Nie zdradzam swoich tajemnic 
Znajomość świata oczywiście
Znajomość świata oczywiście
wichura pisze:BYDZIAK 1958 pisze:Myślę, że nie będziesz miał nic przeciw...
Czy będę...? Jak możesz wątpić?
Zawsze (prawie) wychodzę przed szereg, jestem (jajo) mądrzejszy od kury albo niż ustawa przewiduje lub po prostu czepialski. I wydaje mi-się że BYDZIAK planował czysto cyfrowe (?) "spławienie" czyli Jego i nasze ulubione, zaskakujące i ciekawe wycinanki
rower pisze:I wydaje mi-się że BYDZIAK planował czysto cyfrowe (?) "spławienie" czyli Jego i nasze ulubione, zaskakujące i ciekawe wycinanki
Jeśli miałoby to być w takim celu to żadnych praw autorskich sobie nie roszczę. Ale właśnie podczas pobytu w Brugii widząc te tłumy wydające 7 euro za 25-minutowy rejs wzdłuż kamienic, pod mostkami po labiryncie kanałów ubolewałem, że w Bydgoszczy to nie może wyglądać podobnie. Bo możliwości są. Potrzebne jeszcze chęci, dobra wola urzędników i dobry klimat dla wypromowania "mody" na taką formę spędzania czasu
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ I ja nie raz 'miałem wizje' uatrakcyjnienia dla stateczków naszej Wenecji. Twoje słowa dodały mi odwagi, by napisać o tym w innym wątku, choć i tak spodziewam się sporej krytyki.
Dobrze, że rower wyjaśnił o co mi chodziło. Oczywiście, że chodziło o... 'spławianie na sucho'.
Dobrze, że rower wyjaśnił o co mi chodziło. Oczywiście, że chodziło o... 'spławianie na sucho'.
- BYDZIAK 1958
- brak
Hej, wichura! Pierwszy rejs się właśnie odbył. Chyba nie zdążyłeś się załapać...
viewtopic.php?f=9&t=7125
viewtopic.php?f=9&t=7125
BYDZIAK 1958 pisze:Hej, wichura! Pierwszy rejs się właśnie odbył. Chyba nie zdążyłeś się załapać...![]()
viewtopic.php?f=9&t=7125
Bilety były za drogie dla mnie