Tory tramwajowe. Szubińska.

Zagadki które zostały rozwiązane.

Moderator: krajan

Stanislaw
brak

Tory tramwajowe. Szubińska.

Post autor: Stanislaw »

Gdzie to miejsce????
Załączniki
toryc.jpg
toryc.jpg (135.97 KiB) Przejrzano 6753 razy
Wojciech
brak

Re: Tory tramwajowe. Gdzie to jest?

Post autor: Wojciech »

Szubińska
Awatar użytkownika
salamon
brak

Post autor: salamon »

Błonie, Szubińska w stronę centrum
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
Stanislaw
brak

Może kiedyś tramwaj dojedzie na Błonie.
Awatar użytkownika
Robak
brak

Post autor: Robak »

Może ...
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Post autor: bunkier »

Komuś się zapomniało że w Bydgoszczy rozstaw szyn wynosi 1000 mm :1 Gdyby nie ten drobny szczegół to już od dawna jeździł by tramwaj na Błonie :D
Awatar użytkownika
salamon
brak

Post autor: salamon »

bunkier pisze:Komuś się zapomniało że w Bydgoszczy rozstaw szyn wynosi 1000 mm :1 Gdyby nie ten drobny szczegół to już od dawna jeździł by tramwaj na Błonie :D

Ale o tym trzeba głośno mówić w mediach wszelakich, a nie cichutko na forum Bunkra napomykać.
To ja mam po internetach szukać ukrytych programów statutowych? :roll:
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
Stanislaw
brak

Tory o szerszym rozstawie było położone na odcinku od kapuścisk do Karpackiej. Póniej położono ponownie o tory o obecnym rozstawie.
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

Post autor: BYDZIAK 1958 »

Pokazałeś mój stary slajd, który kilka lat temu wstawiłem do netu. Po sieci 'lata' też i druga wersja, poprawiona i wyostrzona... :1
Awatar użytkownika
Maciej
brak

Post autor: Maciej »

Moim zdaniem tramwaj nigdy na Błonie nie dojedzie. Po pierwsze aglomeracja tej części miasta raczej nie ulegnie wielkiej rozbudowie, po drugie nie bez powodów jest plan reaktywacji (a właściwie dokończenia) budowy stacji PKP Bydgoszcz Błonie.

Kiedyś gdzieś czytałem czy słyszałem, że m.in. właśnie linią tramwajową próbowano kusić Białe Błota przystąpieniem do granic administracyjnych Bydgoszczy. Wówczas mówiono, że tramwaj będzie jeździł aż do BB.

Niezależnie od ewentualnej koncepcji, stawiam że część użytkowników tego forum nie dożyje linii tramwajowej na Błonie (a już w ogóle do BB) :D
Awatar użytkownika
PiotrMR
brak

Post autor: PiotrMR »

Z punktu widzenia rozwoju aglomeracji, tramwaj nie autobus jadący co najmniej do Białych Błot nie byłby pozbawiony sensu, możliwości zaś jest sporo. Podobnie jak do innych "sypialni" - miejscowości domkowych. Powrót do koncepcji PKP Bydgoszcz Błonie jest bez sensu w perspektywie przejazdu pociągów IC do Słoicy przez Magistralę węglową ( Inowrocław - Kłodawa - Kutno). Ale tęgie głowy z ZDMiKP już coś wymyślą.
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Post autor: krajan »

Maciej pisze:Moim zdaniem tramwaj nigdy na Błonie nie dojedzie. Po pierwsze aglomeracja tej części miasta raczej nie ulegnie wielkiej rozbudowie, po drugie nie bez powodów jest plan reaktywacji (a właściwie dokończenia) budowy stacji PKP Bydgoszcz Błonie.

Kiedyś gdzieś czytałem czy słyszałem, że m.in. właśnie linią tramwajową próbowano kusić Białe Błota przystąpieniem do granic administracyjnych Bydgoszczy. Wówczas mówiono, że tramwaj będzie jeździł aż do BB.

Niezależnie od ewentualnej koncepcji, stawiam że część użytkowników tego forum nie dożyje linii tramwajowej na Błonie (a już w ogóle do BB) :D

Rozbudowie nie ulegnie, ale zawsze można wycofać 52,53,54,69 i puścić tam tramwaj :D
ODPOWIEDZ