Przetarcie szlaku - nowa ścieżka rowerowa Bydgoszcz - Koronowo.
W niedzielę (12.X.2014) ruszam rowerem Szlakiem Kolejki Wąskotorowej aż do Koronowa - przetarcie nowego szlaku. Kto chętny do wyjazdu? Na towarzyszy podróży czekam do 10:00 (am) w miejscu gdzie kiedyś znajdował się początek czyli dworzec wąskotorowy (przy wiadukcie kolejowym na ulicy Grunwaldzkiej). Ruszam do Koronowa gdzie chcę zobaczyć wyremontowany most nad Brdą (stare koryto), by później objechać Szlak Cysterski, zjeść coś w porze obiadowej, wypić kawę i ruszyć w drogę powrotną. Taki mam plan. Kto śmiga? To ostatnia taka elegancka pogoda w tym roku, więc nie zmarnujcie dnia wolnego
Do zobaczenia na trasie
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Co prawda wracałem dziś z Torunia pociągiem bo kapcia tam złapałem (po raz pierwszy nie wziąłem dętki ani łatek), Ale już dziura zaklejona więc jestem ready
wszystkie miejsca które wypisałeś mam opanowane i jutro odwiedzam. Przewodnik Szlaku Cysterskiego posiadam, a samą ścieżkę nie raz przeszedłem - temat ogarnięty
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Wycieczka zakończona. 78 km zaliczone. Most sprawdzony, Koronowo zwiedzone, szlak cysterski objechany. Wszystkie te miejsca pięknie się prezentują w jesiennych barwach. Dziękuję wszystkim, którzy zechcieli ze mną jechać. Do zobaczenia niebawem
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Czym się nie chwalą w przewodnikach, stronach bo nie jest to jakieś turystycznie atrakcyjne.
Np. taki drobiazd jak bomboskład w Bydgoszczy. Na miejscu obecnie niewiele ale dla mnie ciekawe - zwłaszcza jak potem znalazłem trochę informacji tu na forum, w tym zdjęcia.
Widzę, że wycieczka się udała Szkoda, że znów nie mogłam jechać, ale obecnie roweruję w innym kraju, gdzie autentycznie rowerów jest więcej niż ludzi i nikt nie chodzi pieszo
Misia pisze:Widzę, że wycieczka się udała Szkoda, że znów nie mogłam jechać, ale obecnie roweruję w innym kraju, gdzie autentycznie rowerów jest więcej niż ludzi i nikt nie chodzi pieszo
inny kraj, inny świat, inne rządy. Tam nie było komuny