Dziwadła na Starym Rynku...
Dziwadła na Starym Rynku...
Mam nadzieję, ze "takie coś" ostatni raz stało na Starym Rynku...
- Załączniki
-
- IMG_1547.JPG (186.78 KiB) Przejrzano 5299 razy
-
- IMG_1554.JPG (198.06 KiB) Przejrzano 5299 razy
Re: Dziwadła na Starym Rynku...
Mam nadzieję, że większe dziwadło w postaci "Zachodniej Pierzei" również tam nie powstanie.
Zamiast odbudowy zachodniej pierzei sensowne byłoby zburzenie lewej strony ratusza i jej odbudowa w stylu strony prawej. I byłoby ładnie, i symetrycznie.
- Załączniki
-
- IMG_6457.JPG (154.59 KiB) Przejrzano 5280 razy
Dość " interesujący " widok z Placu Teatralnego w kier. Starego Miasta i ul. Mostowej stał się inspiracją do wyk. tej fotki.
Blaszana instalacja , chyba wentylacyjno - klimatyzacyjna, szpetnie góruje nad spichrzem i resztą okolicznych kamieniczek.
Jeszcze "fajniej" wygląda to z innej strony.
Nie wiem co bardziej zaszkodziło Staremu Miastu ; czy dawna "Kaskada" kiedyś, czy te blaszana konstrukcja na nowym obiekcie, obecnie ! Jeśli nie zostanie czymś zasłonięta to ....
"Zamienił stryjek ...."
Blaszana instalacja , chyba wentylacyjno - klimatyzacyjna, szpetnie góruje nad spichrzem i resztą okolicznych kamieniczek.
Jeszcze "fajniej" wygląda to z innej strony.
Nie wiem co bardziej zaszkodziło Staremu Miastu ; czy dawna "Kaskada" kiedyś, czy te blaszana konstrukcja na nowym obiekcie, obecnie ! Jeśli nie zostanie czymś zasłonięta to ....
"Zamienił stryjek ...."
- Załączniki
-
- p1010065.JPG (44.54 KiB) Przejrzano 4942 razy
- Bukolcik
- brak
- Kontakt:
Podobno jest prowadzony osobny konkurs na zaprojektowanie i wykonanie zabudowy tej instalacji klimatyzacyjnej.