Marsz szlakiem odwrotu rotmistrza Roggemanna

Awatar użytkownika
Misia
Moderator
Moderator
Kontakt:

Re: Marsz szlakiem odwrotu rotmistrza Roggemanna

Post autor: Misia »

W Nowej Wsi coś wykopiemy ;)
Awatar użytkownika
THERION
brak

Post autor: THERION »

ja mam tylko kask z pracy...ale żółty :(
HEJ
Awatar użytkownika
Misia
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mogę przynieść z pracy białe, bardziej pasują do zimowego kamuflażu ;)
Robert Grochowski
brak

Post autor: Robert Grochowski »

Przed chwilą łącznik dostarczył meldunek od rotmistrza Roggemanna. Wczoraj wieczorem jego żołnierze pod Großneudorf otrzymali na kolację śledzie Bismarck. Po linii obronnej natychmiast rozeszła się pogłoska, że w Bydgoszczy jest to temat politycznie podejrzany. Rotmistrz zapytuje, czy śledzie nadają się do jedzenia, czy też rozpierdol... (przepraszam - utylizować) całą partię handgranatem?
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Post autor: GrapHite »

:):) :):) :):)
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Misia
Moderator
Moderator
Kontakt:

:):) :):) :):) :):) :):) :):)
Awatar użytkownika
salamon
brak

Post autor: salamon »

Misia pisze:Mogę przynieść z pracy białe, bardziej pasują do zimowego kamuflażu ;)

Obowiązkowo białe!
Białe ma nadzór, kierbud i mgr inż. (magazynier - insztalator) ;-)
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
Awatar użytkownika
rower
BSMZ Bunkier

Post autor: rower »

Witam i dopytam :)
Dworzec PKS to ten obok Focusa i nowego mostu ?
Gdzie tam można w miarę bezpiecznie pozostawić własny pojazd i czy z mety wędrówki da się w to miejsce łatwo wrócić komunikacją miejską ?
Jak wszystko się ułoży to zapowiadam "wizytację" jednej Fraulein aż (!) z Warschau i jednego osobnika z... miasta Wysokiego Ryzyka ;)
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier

Post autor: kita »

Najlepiej bezpiecznie zostawić swój pojazd na parkingu galerii Focus na pierwszym poziomie dla samochodów na parkingu strzeżonym jest parking dla rowerów koło budki ochroniarza.
Galeria jest na przeciwko dworca PKS.
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
mercur
brak
Kontakt:

Post autor: mercur »

Jak tam z prowiantem? Po drodze jest jakieś papu czy wszystko we własnym zakresie w plecaku? Rok temu nie byłem ,więc mało wiem :)
Pozdry,
::- mercur -::
http://www.baza44.pl
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Post autor: GrapHite »

Masz dwa wyjścia:
1. Jesz to co masz w swoim plecaku, czyli to co ze sobą zabrałeś.
2. Jesz to co wysępisz od innych ;)

ps. Na poważnie: jedzenie tylko we własnym zakresie
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
wichura
brak

Post autor: wichura »

rower pisze:Gdzie tam można w miarę bezpiecznie pozostawić własny pojazd i czy z mety wędrówki da się w to miejsce łatwo wrócić komunikacją miejską ?

Nie wiem czy o tej porze centrum handlowe będzie czynne, więc w razie po przeciwnej stronie hipermarketu jest bazylika (taki duży kościół z ogromną kopułą) i obok niego jest parking strzeżony lub ewentualnie boczne uliczki, gdzie spokojnie możesz przeczekać.
Co do powrotu to bez obaw dojdziemy do cywilizacji :P A stamtąd jedzie tramwaj na sam PKS lub autobus w okolice bazyliki. O instrukcję obsługi pytaj się w razie po drodze (o ile nie polegniemy lub jakiś zwiad nieprzyjaciela nas w lesie nie rozłoży ;) )

[img][url]Robert[/url][/img], właśnie - liczę na Ciebie. Mam nadzieję, że w tym roku pokażesz nam te słynne radzieckie konie, na których czerwonoarmiści przybyli ;)

Co do zaopatrzenia to jak ktoś zbyt wcześnie wyjeżdża w Nowej Wsi Wielkiej to na przystanku PKS jest piekarnia
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Post autor: krajan »

Przecież można parkować przy PKS. Płaci się 2zł za wjazd i stoi ile chce.
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Post autor: bunkier »

krajan pisze:Przecież można parkować przy PKS. Płaci się 2zł za wjazd i stoi ile chce.

Dokładnie, a do PKSu dojedziesz T4 z pętli na Glinkach gdzie zakończy się marsz.
wichura
brak

Patrzyliście na prognozę pogody? Będzie dobrze! :D -12 rano, silny wiatr i możliwe przejaśnienia. Jest szansa, że trochę zmrozi lesne dukty. Żeby jeszcze dosypało trochę 8-)
Awatar użytkownika
Misia
Moderator
Moderator
Kontakt:

No, trochę poprawili prognozę, ale sypać chcą dopiero w niedzielę lub poniedziałek, więc trzeba im powiedzieć, żeby jeszcze to zmienili ;)
Awatar użytkownika
Villemo
brak

Post autor: Villemo »

Moja pogodynka mówi, że -18°C :)
endi66
brak

Post autor: endi66 »

endi66 pisze:Co się tyczy umiejscowienia magazynów,to służę pomocą.Znam dokładną lokalizację.Mieszkałem kiedyś w NWW,i znam tak każdą dziurę. :1

Prosił bym, o podanie godziny przybycia wycieczki do NWW.Przeto że jestem miejscowy,nie będę się pchał do Bydgoszczy.Pokarzę magazyny,plus mogę oprowadzić po liniach obronnych ,w Dziemionnie i NWW.Oraz miejsce gdzie dokładnie atakowali Rosjanie.
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Post autor: bunkier »

Jak autobus wyjedzie planowo czyli o 8:00 z Bydgoszczy, to w Nowej powinien być ok. 8:40.
wichura
brak

Villemo pisze:Moja pogodynka mówi, że -18°C :)

Dziś rano Romet wskazywał - 16`C, więc jest dobrze ;)
Gdy nachodzą mnie jakiekolwiek najmniejsze wątpliwości czy warto iść to... Wydrukowałem i powiesiłem na ścianę bunkrowy kalendarz, zaś największą moją radość z wszystkich miesięcy (co nie znaczy, że do innych zdjęć nie podchodzę sentymentalnie) wzbudza fotka ze środka Puszczy Bydgoskiej. W razie więc minimalnych wątpliwości spoglądam na kalendarz i już wiem, że nie mogę się doczekać soboty (ale to już pojutrze! :D ).
Jest szansa na nie tylko na mroźny, ale i słoneczny dzień. Biała puszcza musi się prezentować pięknie. Tylko mróz za krótko trzyma, aby jezioro Jezuickie porządnie zamarzło :(
P.S. Wszyscy zainteresowani - jesteście twardzi! Pogoda nikogo, kto chce iść, nie może zatrzymać w domu. Przecież chyba nikt nie jest tchórzem :P Bunkrowiec twardy jest, a pomyślcie, że w 1945 r. mieli nie tylko dużo gorszą pogodę, ale i ekwipunek i warunki
ODPOWIEDZ