Zwiedzanie przejścia podziemnego pod Rondem Kujawskim
Zwiedzanie przejścia podziemnego pod Rondem Kujawskim
Bydgoskie Stowarzyszenie Miłośników Zabytków "BUNKIER" w porozumieniu z
Zarządem Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej w Bydgoszczy pragnie zaprosić na
sobotnie zwiedzanie zamkniętych przejść podziemnych pod Rondem Kujawskim.
Ilość miejsc ograniczona - 10 osób
osoby chętne proszę o dopisanie się w tym wątku ( decyduje kolejność zgłoszeń )
Data : sobota 7 grudnia
Godz. zostanie podana w późniejszym terminie po ustalenie szczegółów z ZDMiKP i wysłana do zgłoszonych osób
Lista:
1. wichura
2. salamon
3. romano500
4. 1 od Maciej Kulesza
5. maszkarony
6. maszkarony
7. Slash2310
8. Slash2310
9. EJKI
10. Sylwia
Lista zamknięta
Zarządem Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej w Bydgoszczy pragnie zaprosić na
sobotnie zwiedzanie zamkniętych przejść podziemnych pod Rondem Kujawskim.
Ilość miejsc ograniczona - 10 osób
osoby chętne proszę o dopisanie się w tym wątku ( decyduje kolejność zgłoszeń )
Data : sobota 7 grudnia
Godz. zostanie podana w późniejszym terminie po ustalenie szczegółów z ZDMiKP i wysłana do zgłoszonych osób
Lista:
1. wichura
2. salamon
3. romano500
4. 1 od Maciej Kulesza
5. maszkarony
6. maszkarony
7. Slash2310
8. Slash2310
9. EJKI
10. Sylwia
Lista zamknięta
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
Re: Zwiedzanie przejścia podziemnego pod Rondem Kujawskim
proszę mnie dopisać 
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
SALAMON
Proszę i mnie dopisać.
- Maciej Kulesza
- brak
-
maszkarony
- brak
Proszę zapisać 2 miejsca. Pozdrawiam.
Witam, jeśli są jeszcze miejsca to bardzo proszę o zapisanie dwóch osób. Kiedyś wrzucałem nawet jakieś informacje na temat tego przejścia. 
Pozostały 2 wolne miejsca.
Godzinę jutrzejszego spotkania
wysłałem do chętnych na PM
wysłałem do chętnych na PM
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
Nie dostałem byłem 
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
SALAMON
wysłałem powtórkę 
Witam,
Poproszę o dopisanie do listy na zwiedzanie przejścia podziemnego oraz na wiadomość o miejscu i godzinie spotkania.
Pozdrawiam,
Poproszę o dopisanie do listy na zwiedzanie przejścia podziemnego oraz na wiadomość o miejscu i godzinie spotkania.
Pozdrawiam,
Proszę pamiętać o zabraniu latarek i innych "źródeł" światła 
Chyba byliście jednymi z ostatnich, którzy tam zeszli bo w dzisiejszym EB jakiś specjalista z poznańskiej firmy, która będzie budować tramwaj między rondami Kujawskim i Bernardyńskim powiedział, że "nowe rondo" będzie położone niżej niż obecne, więc przejście podziemne zostanie rozebrane...
Ciekawe, że kiedyś projektując je oraz planując tramwaj wzdłuż Kujawskiej i Solskiego nikomu nachylenie zbocza nie przeszkadzało i z przejść nawet wyjścia na przystanki tramwajowe zaplanowano
Ciekawe, że kiedyś projektując je oraz planując tramwaj wzdłuż Kujawskiej i Solskiego nikomu nachylenie zbocza nie przeszkadzało i z przejść nawet wyjścia na przystanki tramwajowe zaplanowano
To, że rondo będzie przebudowane i obniżone wiadomo już od jakiegoś czasu, związane to jest też z budową centrum handlowego (Zielone Arkady).
Co do wejścia do tuneli, to próbujemy załatwić ponowne zwiedzanie tego miejsca
Co do wejścia do tuneli, to próbujemy załatwić ponowne zwiedzanie tego miejsca
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Wstępną zgodę na wejście mamy
trzeba tylko ustalić termin i muszę zawieść pismo
Robak pisze:Wstępną zgodę na wejście mamy
no i wszystko jasne
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Poproszę datę by mi pasowało czyli jakoś w październiku po sezonie 
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
kita pisze:Poproszę datę by mi pasowało czyli jakoś w październiku po sezonie
Spokojnie, to nie koncert życzeń, zaraz każdy będzie podawał swoje terminy
Jak będzie tak będzie. Nie każdemu przypasuje. Warto, by miejsce odwiedzili, ci co jeszcze tam nie byli, czyli jakieś 99% mieszkańców Bydgoszczy
Spokojnie planuje na grudzień
zrobimy tam bunkrową wigilie
zrobimy tam bunkrową wigilie