Sztuka cmentarna
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Re: Sztuka cmentarna
Wrzucaj 
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ Połowicznie się zgadza. Tyko nie Prądy, lecz Września.
W czasie pogrzebu rozpadał się deszcz i dałem sobie spokój ze zwiedzeniem tamtego cmentarza. W dali było widać więcej podobnych budowli.
(Jakość zdjęć - telefoniczna)
W czasie pogrzebu rozpadał się deszcz i dałem sobie spokój ze zwiedzeniem tamtego cmentarza. W dali było widać więcej podobnych budowli.
(Jakość zdjęć - telefoniczna)
- Załączniki
-
- WRZ 1.JPG (71.99 KiB) Przejrzano 5634 razy
-
- WRZ 2.JPG (58.58 KiB) Przejrzano 5634 razy
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
To się nazywa sztuka cmentarna... Półnaga modelka na tle macew
ciężko to nazwać . . .
Chciał zrobić reportaż o zaniedbanych cmentarzach to wybrał zbyt kontrowersyjny sposób na zwrócenie na to uwagi.
Chciał zrobić reportaż o zaniedbanych cmentarzach to wybrał zbyt kontrowersyjny sposób na zwrócenie na to uwagi.
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
- BYDZIAK 1958
- brak
To co Wam pokażę, to bardziej ciekawostka, niż sztuka. I pewnie bardziej by się nadawała do 'zagadek'. A pytanie by brzmiało: z czego wykonany jest nagrobek.
To miejsce spoczynku żony jednego z moich sąsiadów. (Wolałem zamazać imię i nazwisko)
Sąsiad czasami lubi eksperymenty. I takowym jest nagrobek. Jak chcecie pozgadywać z czego on jest, to na razie dalej nie czytajcie...
Nie jest to marmur czy inny kamień.
Wszystko jest z blachy i rur. pospawane, potem oszlifowane i pomalowane jakimiś konkretnymi lakierami, bodaj samochodowymi. Miało być skromnie i tak jest - mówił.
To miejsce spoczynku żony jednego z moich sąsiadów. (Wolałem zamazać imię i nazwisko)
Sąsiad czasami lubi eksperymenty. I takowym jest nagrobek. Jak chcecie pozgadywać z czego on jest, to na razie dalej nie czytajcie...
Nie jest to marmur czy inny kamień.
Wszystko jest z blachy i rur. pospawane, potem oszlifowane i pomalowane jakimiś konkretnymi lakierami, bodaj samochodowymi. Miało być skromnie i tak jest - mówił.
- Załączniki
-
- Zosi.JPG (44.58 KiB) Przejrzano 5496 razy
-
monter1951
- brak
Cmentarz Starofarny. Napisy są na wszystkich czterech bokach. Wygląda na to że ktoś bardzo chce te napisy zniszczyć.
- Załączniki
-
- PB021608.JPG (151.24 KiB) Przejrzano 5478 razy
-
- PB021606.JPG (173.45 KiB) Przejrzano 5478 razy
-
- PB021605a.jpg (171.74 KiB) Przejrzano 5478 razy
-
- PB021603.JPG (127.48 KiB) Przejrzano 5478 razy
-
- PB021599a.jpg (196.09 KiB) Przejrzano 5478 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Tym razem za sztukę cmentarną zabrała się przyroda. A konkretnie drzewo. Postanowiło 'zjeść' ławkę... Jednak prędzej samo stanie się ławką, niż zdąży ją pochłonąć...
- Załączniki
-
- d j d 1.JPG (99.04 KiB) Przejrzano 4672 razy
-
- d j d 2.JPG (96.75 KiB) Przejrzano 4672 razy