Sd.Kfz. 7
Sd.Kfz. 7
Sd.Kfz. 7 Mittlerer Zugkraftwagen 8t. Model wykonany w skali 1:35. Zainspirowałem się poligonem Heidekraut i rakietami Rheinbote
Sklejony i pomalowany na szybko więc szału nie ma
Miał być w komplecie z przyczepą typu Millerwagen która służyła do transportu V2 na stanowisko startowe. Przyczepy również służyły jako rampy startowe Rheinbote. Raczej w tej skali nie znajdę Millerwagena, więc pozostaje zrobić dioramkę - Sd.Kfz 7 w ukryciu polowym na poligonie Heidekraut 
- Załączniki
-
- Sdk.jpg (103.83 KiB) Przejrzano 11996 razy
-
- Sdk1.jpg (85.12 KiB) Przejrzano 11996 razy
-
- Sdk2.jpg (94.47 KiB) Przejrzano 11996 razy
- paschendaele
- brak
Re: Sd.Kfz. 7
aerografem robisz efekt rdzy?
"Smaruję" pędzlem.
Bardzo ładnie wygląda naturalnie tak jakby prosto z wojny wrócił.
To jest model nie palący 
- paschendaele
- brak
krajan pisze:Ile pali?
pali tyle co mu w beczkach i kanistrach wrzucisz na pakę
-
Wojtek Mąka
- brak
Cześć,
Meillerwagena w 1/35 produkowały francuski PSP i Airmodel, ale mówimy o latach 90., więc teraz za jakies zaporowe pieniądze na e-bayu może sie trafi...
Mogłes powiedzieć, Jarek, że robisz 7, mam od podstaw robioną, nie dokończoną ale w wiekszości gotową nadbudowę do startowego 7/3 do modelu Tamiyi. Trochę blach mi sie do niego wala, a niedawno na alle puściłem posładane gąsienice ogniwkowe friula i odlewanei koła napędowe :/
(btw 7 nie ciągnęła po lesie meillera, bo była za słaba, podpinano 12-tonowe 8 albo SWSy;) Chyba że Rheinbota, to tak, jest zdjęcie jak lawetę z rakietą targa 6)
pozdr
Meillerwagena w 1/35 produkowały francuski PSP i Airmodel, ale mówimy o latach 90., więc teraz za jakies zaporowe pieniądze na e-bayu może sie trafi...
Mogłes powiedzieć, Jarek, że robisz 7, mam od podstaw robioną, nie dokończoną ale w wiekszości gotową nadbudowę do startowego 7/3 do modelu Tamiyi. Trochę blach mi sie do niego wala, a niedawno na alle puściłem posładane gąsienice ogniwkowe friula i odlewanei koła napędowe :/
(btw 7 nie ciągnęła po lesie meillera, bo była za słaba, podpinano 12-tonowe 8 albo SWSy;) Chyba że Rheinbota, to tak, jest zdjęcie jak lawetę z rakietą targa 6)
pozdr
I znowu zasugerowałem się zdjęciem
a milllera z Rheinbote nie mogę znaleźć 
A tego 7/3 masz w 1:35 ?
A tego 7/3 masz w 1:35 ?
- Załączniki
-
- A4Meillerwagen.jpg (24.29 KiB) Przejrzano 11805 razy
-
Wojtek Mąka
- brak
fotka poszła na majla, podobno zrobiona pod Drogosławiem.
nadbudowe 7/3 mam w 1/35, ale cos mi proporcje kiepsko wyszły.
Najlepszą metodą na rozróznianie tych ciągników jest liczenie kół i rozpoznanie kształtu otworów w kołach:)
Wojtek
nadbudowe 7/3 mam w 1/35, ale cos mi proporcje kiepsko wyszły.
Najlepszą metodą na rozróznianie tych ciągników jest liczenie kół i rozpoznanie kształtu otworów w kołach:)
Wojtek