Zwierzęta
Re: Zwierzęta
Zięba ma niebieski "kask".
A to z prawej to dzwoniec.
A to z prawej to dzwoniec.
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
SALAMON
BYDZIAK 1958 pisze:
^^^ Czy ta 'agresorka', to ziemba? A przeganiany ptak, to przedstawiciel czyżyków?
Po lewej grubodziób, po prawej dzwoniec.
- BYDZIAK 1958
- brak
Oliko pisze:BYDZIAK 1958 pisze:
^^^ Czy ta 'agresorka', to ziemba? A przeganiany ptak, to przedstawiciel czyżyków?
Po lewej grubodziób, po prawej dzwoniec.
Ten grubodziób, to chyba bardzo rzadki gość w naszych karmnikach. Chyba pierwszy raz spotykam się z tym gatunkiem. Brawo Andrzej, za 'celny strzał'. Dzwońców na Piaskach raczej nie ma. Kiedyś, tylko raz, przyleciał do mnie, podobny do nich czyżyk...
BYDZIAK 1958 pisze:
Ten grubodziób, to chyba bardzo rzadki gość w naszych karmnikach. Chyba pierwszy raz spotykam się z tym gatunkiem. Brawo Andrzej, za 'celny strzał'. Dzwońców na Piaskach raczej nie ma. Kiedyś, tylko raz, przyleciał do mnie, podobny do nich czyżyk...
Nie wiem czy taki rzadki!
W zeszłym roku całą zimę mi sikorki terroryzował w ogrodzie;)
..." Co mi zrobisz jak Cię złapię ? "...

- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ Czy strzałka ma podpowiadać, że konio chciał zrobić, lub robił podkop? 
Tak .
Kopyta poszły w ruch
Kopyta poszły w ruch
"Patataje" z Myśla

- BYDZIAK 1958
- brak
Minioną wiosną sikorki i rudziki zainteresowały się nową budką lęgową... Ale coś im tam nie pasowało i po jakimś czasie rezygnowały z niej. Dziś zerknąłem przez okno i ujrzałem w karmniku na śniadaniu rudzika. Może to ten, 'niezadowolony', sprzed prawie roku... 

- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ Mój pies się zawstydził widząc tak pięknego członka swego psiego rodu i zaszczekał, żebym przypadkiem nie wstawiał tu jego zdjęcia... 
A wczoraj, karmiąc z żoną ptactwo z mostku Klenczona, zwróciłem uwagę na dziwną rzecz u gołębi. Wiele z nich często nie ma palca, lub całej łapki. Tak jest od lat. Może sobie je odmrażają?

A wczoraj, karmiąc z żoną ptactwo z mostku Klenczona, zwróciłem uwagę na dziwną rzecz u gołębi. Wiele z nich często nie ma palca, lub całej łapki. Tak jest od lat. Może sobie je odmrażają?

- TheTerminaThor
- brak
BYDZIAK 1958 pisze:^^^ Mój pies się zawstydził widząc tak pięknego członka swego psiego rodu i zaszczekał, żebym przypadkiem nie wstawiał tu jego zdjęcia...
Nie odmrażają - jest to wynik ptasiej salmonellozy lub inaczej paratyfusu gołębiego.
Proponuję szybciutko myć rączki, po każdym kontacie z powierzchnią, na której taki ptaszek usiadł, zaś po głaskaniu zwierzątka - konkretniejszą dezyfekcję.
...dlaczego w XXI wieku musimy być ludźmi renesansu? 
Zielono nam

Pozdrawiamy
Agata (to czarne) i Julian

Pozdrawiamy
Agata (to czarne) i Julian
troszkę w temacie zwierząt
Wesołych Świąt

Wesołych Świąt

"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
Dzięki i życzę Wszystkim dużo ciepełka w tą niekończącą się zimę...
- BYDZIAK 1958
- brak
01.04.2013.
Właśnie synoptycy potwierdzili, że w tym roku lata nie będzie! Już mnie nie dziwi pojawianie się i panoszenie obcych zwierząt na Piaskach...

Właśnie synoptycy potwierdzili, że w tym roku lata nie będzie! Już mnie nie dziwi pojawianie się i panoszenie obcych zwierząt na Piaskach...

Do zobaczenia
za rok

Ostatnio na rowerowej przejażdżce odkryłem, że niemal w centrum naszego miasta żyją dziko jelenie (może sarny, ale raczej były dość duże).Na pewna są dwa okazy. Miałem tylko telefon komórkowy więc moje zbliżenie skutkowało rozmyciem zdjęcia. Teren rozległy i dziki jak w głębi borów. Cywilizacja odeszła stąd prawie wiek temu. To rejon starych młynów na Czyżkówku. Płot za którym sobie mieszkają jest z gałęzi. Mogą jednak stamtąd wyjść, są takie miejsca, gdzie nie ma płotu. Wyglądają na całkiem dzikie, a dookoła miasto, ruchliwe ulice.
Myślę, że to symbol kierunku, w jakim zmierza Bydgoszcz.

Samica jelenia, czy młody byczek bez rogów?

Myślę, że to symbol kierunku, w jakim zmierza Bydgoszcz.

Samica jelenia, czy młody byczek bez rogów?