Tajemnice Westerplatte
Re: Tajemnice Westerplatte
Panie i Panowie... w przyszłym tygodniu mam popołudniówki, więc nie czekajcie na mnie, bo mogą przestać grać ten film
mnie musi minąć jeden wtorek, pójdę w drugi wtorek czyli 13.III.2013
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Obiecane fotki (zdjęcia pochodzą z forum http://www.poszukiwanieskarbow.com i zostały tam umieszczone przez użytkowników eme5 i Argo)

- TheTerminaThor
- brak
UWAGA!!!
"Helios" zdejmuje z afisza "Tajemnicę Westerplatte", aby zwolnić czas dla takich "superprodukcji", jak "Last Minute"!!!
Ostatnie szanse na obejrzenie filmu w całości to: jutro 20.15 (21 zł - trochę taniej niż w weekend) oraz sobota-niedziela 9.30 rano (23 zł).
W rachubę wchodzą jeszcze:
CinemaCity: jutro 19.00 (cena 21 zł) - potem grają już tylko o 11.15
Multikino: jutro 18.30, ewentualnie poniedziałek o 20.10 (21 zł) - od wtorku seanse tylko o 10.00 i 14.30.
Czekam na decyzje potencjalnie zainteresowanych...
PS. Za wczorajszy bilet zwrócili dzisiaj bez problemu.
"Helios" zdejmuje z afisza "Tajemnicę Westerplatte", aby zwolnić czas dla takich "superprodukcji", jak "Last Minute"!!!
Ostatnie szanse na obejrzenie filmu w całości to: jutro 20.15 (21 zł - trochę taniej niż w weekend) oraz sobota-niedziela 9.30 rano (23 zł).
W rachubę wchodzą jeszcze:
CinemaCity: jutro 19.00 (cena 21 zł) - potem grają już tylko o 11.15
Multikino: jutro 18.30, ewentualnie poniedziałek o 20.10 (21 zł) - od wtorku seanse tylko o 10.00 i 14.30.
Czekam na decyzje potencjalnie zainteresowanych...
PS. Za wczorajszy bilet zwrócili dzisiaj bez problemu.
...dlaczego w XXI wieku musimy być ludźmi renesansu? 
- TheTerminaThor
- brak
Drugą fotkę widać tak:
Ewing pisze:
JUTRO DO KINA !!!
20:15
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
TheTerminaThor pisze:Drugą fotkę widać tak:
Inaczej nie będzie - to zdjęcie z planu filmowego
- TheTerminaThor
- brak
GrapHite pisze:JUTRO DO KINA !!!
OK - wpisuję się w temat
Do Ewinga:
...się "chłopaki" wysilili - na 1:58 filmu - łącznie dwie fotki
Zarejstrowałem się na to forum i... sorki, ale w temacie filmu cieknie tam jadem i polityką. Nie wspomnając o wulgaryzmach, których nikt nie moderuje! Na "bunkrze" nie spotkałem nikogo, kto miałby w avatarze karykatury urzędującego premiera czy symbole neofaszystowskie - sorki, ale komentowanie wstawionych przez Ciebie zdjęć, głównie ze względu na ich źródło byłoby znacznie poniżej poziomu forum "Bunkra"...
Nota bene - gdzie te "odlewy" broni?
- TheTerminaThor
- brak
Ewing pisze:TheTerminaThor pisze:Drugą fotkę widać tak:
Inaczej nie będzie - to zdjęcie z planu filmowego
Spox - już widać - wcześniej była tylko ikonka "broke'niętego" zdjęcia
albo mi się wydaje albo film nagrywano lustrzankami cyfrowymi (oczywiście wyposażone w wysokiej klasy obiektywy) <myśli>
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
TheTerminaThor pisze:Nota bene - gdzie te "odlewy" broni?
Nie znam się na broni, ale patrząc na ten karabin na pierwszej fotce nie wygląda jakoś zachęcająco z tą łuszczącą się farbą. Wiem, że takich rzeczy większość widzów w ogóle nie zauważy, tak samo jak braku haków mundurowych u niemiaszków ale jakoś tak dziwnie to wygląda.
Tutaj jedna z recenzji, które raczej nie zachęcają do obejrzenia tego filmu (nie twierdzę, że tego nie zrobię) http://rozrywka.trojmiasto.pl/Zabraklo- ... 66454.html
- TheTerminaThor
- brak
Ewing pisze:TheTerminaThor pisze:Nota bene - gdzie te "odlewy" broni?
Nie znam się na broni, ale patrząc na ten karabin na pierwszej fotce nie wygląda jakoś zachęcająco z tą łuszczącą się farbą. Wiem, że takich rzeczy większość widzów w ogóle nie zauważy, tak samo jak braku haków mundurowych u niemiaszków ale jakoś tak dziwnie to wygląda.
Tutaj jedna z recenzji, które raczej nie zachęcają do obejrzenia tego filmu (nie twierdzę, że tego nie zrobię) http://rozrywka.trojmiasto.pl/Zabraklo- ... 66454.html
...wczoraj, późnym wieczorem (właściwie już dzisiaj) czytałem tą recenzję - czytałem również komentarze do niej - również te, w kwestii wiarygodności jej autora. Sprawdziłem, oczywiście, kim jest ten Kossakowski...
Przykro twierdzić, ale autor opinii ostatni raz słyszał chyba o Westerplatte na historii w szkole średniej, lecz należy do grona wszechwiedzących "historyków" uważających, iż oddziały niemiecke atakowały bohaterską załogę przez 7 dni, 24 godziny na dobę - podczas gdy, np. w czwartym i piątym dniu obrony, odpieranie niemieckich wypadów trwało moż łącznie... 70 minut.
...o "profesjonaliźmie" recenzenta niech świadczy ten fragment:
"Nasz lokalny patriotyzm podbuduje na pewno fakt, że emocje potrafił wywołać gdańszczanin Mirosław Baka..." - taki z niego gdańszczanin, jak ze mnie bydgoszczanin
...ba! Przez jakiś czas mieszkałem za granicą, ale nigdy nie określiłbym siebie "nowojorczykiem", hahhahhahhahhahhaa
Wracając do Miroslawa Baki, wg mnie: jednego z najlepszych polskich aktorów:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hmwDYwetmI
- TheTerminaThor
- brak
Seans w Heliosie, dzisiaj o 20.15.
Spotkanie przy kasach biletowych o 20 zero zero
TheTerminaThor pisze:Seans w Heliosie, dzisiaj o 20.15.
i obyśmy nie usłyszeli : "Uwaga! Ogłaszam kod 10!"
Dobrnęliśmy do końca. Nikt nam nie przeszkodził. Było nas trzech... cała sala dla nas 
- TheTerminaThor
- brak
GrapHite pisze:Dobrnęliśmy do końca. Nikt nam nie przeszkodził. Było nas trzech... cała sala dla nas
...powiedzmy, że troje - stawiła się jeszcze Edelweiss
Dzięki za miłe towarzystwo.
...dla wszystkich, którzy mieli okazję uczestniczyć w seansach i nie tylko, proponuję krótki panel dyskusyjny - zderzenie filmu z dostępnymi źródłami historycznymi - termin, miejsce i menu: do ustalenia.
Przygotowałbym kilkuminutowy wstęp, wprowadzający do tematu i trochę materiałów - ewentualnie zamieściłbym to na forum, w osobnym wątku - jeśli chcielibyście pominąć moje monologowanie.
spotkanie brzmi interesująco
kto jeszcze chętny?
kto jeszcze chętny?
Do licha, o tym że idziecie na film przeczytałam wczoraj o 21... będąc w Galerii 
Oliko pisze:Do licha, o tym że idziecie na film przeczytałam wczoraj o 21... będąc w Galerii
spontaniczne spotkania mają to do siebie, że nie każdy zdąży o nich przeczytać ale bądź czujna, a kolejnym razem się załapiesz (kolejny film: Baczyński)
- BYDZIAK 1958
- brak
Oliko pisze:Do licha, o tym że idziecie na film przeczytałam wczoraj o 21... będąc w Galerii
^^^ No to ja Ciebie przebijam
- TheTerminaThor
- brak
...właśnie ukazała się książka - napisana na podstawie pełnego, nie pociętego scenariusza filmu - naprawdę z "jajami".
Kupiłem dzisiaj około południa - do wieczora skończę czytać.
Jeśli są chętni do porównania z filmem, to służę pożyczką
- aczkolwiek warto kupić, aby mieć taką pozycję w swej biblioteczce.

Kupiłem dzisiaj około południa - do wieczora skończę czytać.
Jeśli są chętni do porównania z filmem, to służę pożyczką