Akucja przedmiotów z D.A.G :):):)

Odnośniki do różnych stron związanych z tematyką forum.
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Akucja przedmiotów z D.A.G :):):)

Post autor: bunkier »

Bardzo ciekawa aukcja :D

http://allegro.pl/lampa-naftowa-orygina ... 68615.html

Aukcja dotyczy małej lampy naftowej(powozowej). Sprzedający reklamuje ją że była używana w bydgoskim D.A.G. Jak to się mówi, reklama dźwignią handlu :D Jeszcze trochę to wszystkie niemieckie przedmioty będą pochodziły z D.A.G. Fabrik Bromberg.
Na moje pytanie o dowód na to że ta lampa pochodzi własnie z D.A.G, brak odpowiedzi.
Jakiś czas temu ukazał się sensacyjny artykuł dotyczący cynkowych tabliczek znalezionych w Bydgoszczy a pochodzących z zakładów D.A.G. Od tego momentu wszystkie znalezione tabliczki pochodziły z Bydgoszczy :) Oczywiście „potwierdzeniem” był artykuł na który większość się powoływała.

Takie cudo trzymałem w piwnicy :D Moja jest bardziej cenna gdyż ma czerwone szkło, może pójdzie za 25 zł :D

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Misia
Moderator
Moderator
Kontakt:

Re: Akucja przedmiotów z D.A.G :):):)

Post autor: Misia »

Zabierz lampę na DAG, zrób jej zdjęcie w jakimś kącie, wśród innych śmieci i będziesz miał dowód :P

Tu przykład innej lampy z DAG, znalezionej na cmentarzu ;)
Załączniki
l.jpg
l.jpg (173.62 KiB) Przejrzano 6059 razy
Lidka
brak

Post autor: Lidka »

bunkier pisze:Bardzo ciekawa aukcja :D

http://allegro.pl/lampa-naftowa-orygina ... 68615.html

Aukcja dotyczy małej lampy naftowej(powozowej). Sprzedający reklamuje ją że była używana w bydgoskim D.A.G. Jak to się mówi, reklama dźwignią handlu :D Jeszcze trochę to wszystkie niemieckie przedmioty będą pochodziły z D.A.G. Fabrik Bromberg.
Na moje pytanie o dowód na to że ta lampa pochodzi własnie z D.A.G, brak odpowiedzi.
Jakiś czas temu ukazał się sensacyjny artykuł dotyczący cynkowych tabliczek znalezionych w Bydgoszczy a pochodzących z zakładów D.A.G. Od tego momentu wszystkie znalezione tabliczki pochodziły z Bydgoszczy :) Oczywiście „potwierdzeniem” był artykuł na który większość się powoływała.

Takie cudo trzymałem w piwnicy :D Moja jest bardziej cenna gdyż ma czerwone szkło, może pójdzie za 25 zł :D

Obrazek
Obrazek

Za dychę kupię. Nie podoba mi się ten czerwony kolor ale na kloszu chyba jest jakiś napis?
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Post autor: bunkier »

Lampa jest tak jak dawniej butelki do piwa - niesprzedajna :)
A napis i owszem jest:
FEUER HAND, MEDIUM 225 REGISTERED TRADE MARKS SCHOLTZ & GEN.
JENA ER GLAS MADE IN GERMANY INDIA DESIGN NR 58162REGD.
Lidka
brak

Post autor: Lidka »

bunkier pisze:Lampa jest tak jak dawniej butelki do piwa - niesprzedajna :)
A napis i owszem jest:
FEUER HAND, MEDIUM 225 REGISTERED TRADE MARKS SCHOLTZ & GEN.
JENA ER GLAS MADE IN GERMANY INDIA DESIGN NR 58162REGD.

To poco szczujesz i mówisz o 25 złotych? Ja tu poważne biznes chciałam zrobić a Tobie żarty w głowie? :)
ODPOWIEDZ