AERO pisze:Zastanawiam się jeszcze z jakiego obiektu było robione to zdjęcie ? Wysokość wyk. tej fotki sugeruje budynek o przynajmniej 2 piętrach.
Prawdopodobnie Warszawska 1, budynek narożny Warszawska/dojazd do hotelu Brda
AERO pisze:Zastanawiam się jeszcze z jakiego obiektu było robione to zdjęcie ? Wysokość wyk. tej fotki sugeruje budynek o przynajmniej 2 piętrach.
AERO pisze:No ??? Może ? Z aparatem posiadającym zoom ?

seth pisze:A tę fotkę to najlepiej zrobić w niedzielę rano.....wtedy ruch będzie porównywalny....![]()
![]()
Jeszcze małe coś........zrobione z wieży "Mechanika" w stronę Nakielskiej. Teraz tam gdzie kanał jedzie bimba, a po lewej stoi Real....

AERO pisze:Dot. fotki Kozi mostek.
Cały wieczór zastanawiałem się nad tymi, w zasadzie dwoma, wysokimi obiektami widocznymi w tle.
Ustawiałem sobie na mapie wektor biegnący od wieży szkoły do wieży spadochronowej, wzdłuż linii kanału. Być może że jednak widać by było tą wieżę, ale jak już, to byłby to ten drugi obiekt. Jeśli jednak to nie te lata, to co to były za obiekty ?
Wieża była wybudowana w 1936 r i miała tylko 20m wys.
Udało mi się przenieść to zdjęcie na pulpit, co z kolei pozwoliło mi je powiększać. Obiekt ten nie przypominał dość delikatnej , ażurowej konstrukcji w\w wieży.
Z jakiego okresu jest ta fotka ? Widać chyba tory tramwajowe na jezdni.