Jakie to wojsko?
- night prowler
- brak
- Kontakt:
- night prowler
- brak
- Kontakt:
Re: Jakie to wojsko?
Dzięki   

Wiedziałem, że coś ze strony osi , ale te "odręczne" totenkopf sugerowały mi Rosjan walczących po niemieckiej stronie.

Wiedziałem, że coś ze strony osi , ale te "odręczne" totenkopf sugerowały mi Rosjan walczących po niemieckiej stronie.
- Ewing
- Admin 
- Kontakt:
Jeśli wierzyć wiadomością w sieci to dokładniej "Kevyt Osasto 14 (Light Detachment) of Infantry Division 4"
A tu fajna fotka ukazująca radosną twórczość żołnierzy

A tu fajna fotka ukazująca radosną twórczość żołnierzy
Fakt, mają czaszki na hełmach, fakt to są Finowie, tylko że mundury mają regularnej armii fińskiej  M 36    Na zdjęciach są żołnierze z 4 Oddziału lekko zbrojnego z 4 dywizji, czyli Kev Os 4. Symbol czaszki ma związek li tylko z fińską kawalerią, a nie z SS
 Na zdjęciach są żołnierze z 4 Oddziału lekko zbrojnego z 4 dywizji, czyli Kev Os 4. Symbol czaszki ma związek li tylko z fińską kawalerią, a nie z SS  na 100 %.
  na 100 %.

Na zdjęciach są żołnierze z 4 Oddziału lekko zbrojnego z 4 dywizji, czyli Kev Os 4. Symbol czaszki ma związek li tylko z fińską kawalerią, a nie z SS
 Na zdjęciach są żołnierze z 4 Oddziału lekko zbrojnego z 4 dywizji, czyli Kev Os 4. Symbol czaszki ma związek li tylko z fińską kawalerią, a nie z SS  na 100 %.
  na 100 %.Re: Jakie to wojsko?
mimo wszystko taki czaszki na hełmach niezbyt miłe wrażenie mogły robić :-/

"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown

Fakt...oni nie mieli takich czaszek.
http://www.feldgrau.com/finland.html

http://www.feldgrau.com/finland.html
Tak, po prawdzie taka czaszka na hełmie to pewna śmierć w warunkach frontowych. Każdy snajper w promieniu kilometra widział co brać na cel  Walczące strony robiły wszystko aby wyeliminować takie ozdoby. Widać Finowie byli wyjątkiem
 Walczące strony robiły wszystko aby wyeliminować takie ozdoby. Widać Finowie byli wyjątkiem 

Walczące strony robiły wszystko aby wyeliminować takie ozdoby. Widać Finowie byli wyjątkiem