"Nowe fakty" o D.A.G.

Zakład zbrojeniowy w Bydgoszczy
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

"Nowe fakty" o D.A.G.

Post autor: bunkier »

Totalny bełkot o D.A.G.:

https://www.youtube.com/watch?v=8WDDUQLXgrU#t=19

Padłem jak gość zaczął się podniecać chłodnią kominową z czasów PRLu wybudowaną dla potrzeb Syntezy Z.Ch. Zachem.
Andrzej
brak

Re: "Nowe fakty" o D.A.G.

Post autor: Andrzej »

Zajrzałem, a gdy po niecałych 3 min. usłyszałem, że początki zakładu to rok 1860, to mi się odechciało dalej oglądać. Może zajrzę, gdy ochłonę.
Awatar użytkownika
Robak
brak

Post autor: Robak »

Widziałem. Więcej takich "specjalistów" i faktycznie znajdą tunel do Berlina.
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Post autor: GrapHite »

Jak to Jarek juz powiedział: boli mnie głowa od klepania się po czole podczas oglądania tego materiału.
Obala teorię, które Jarek, Robert (nawet nasze muzea) od lat nam wpajają. Przyjeżdża taki z południa i gada takie głupoty, że się rzygać chce, dosłownie.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

W każdym materiale filmowym tego gościa są brednie historyczne :n :):)
Awatar użytkownika
lobuz
BSMZ Bunkier

Post autor: lobuz »

nie dotrwałem do końca... nie dałem rady
Marche ou crève
Awatar użytkownika
Villemo
brak

Post autor: Villemo »

bunkier pisze:W każdym materiale filmowym tego gościa są brednie historyczne :n :):)

Opowiada brednie nawet nt. rozpalania ogniska ;)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gOh78RQfesc
Robert Grochowski
brak

Post autor: Robert Grochowski »

Jestem w szoku. Wiedziałem, że gość ma kłopoty z głową, ale to, co zobaczyłem w filmie na temat ogniska to już mistrzostwo świata.
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Awatar użytkownika
salamon
brak

Post autor: salamon »

Od dzisiaj do lasu chodzę z tajemniczą kostka i starym tapczanem. Bendem prawdziwym sur wiwal menem :):)
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
Awatar użytkownika
seth
brak

Post autor: seth »

Bagnet do Kałasznikowa, to przedmiot służący do rozpalania ogniska :shock: Zaraz spróbuję to zrobić..... :):)
Filmu o D.A.G nie będę oglądał na trzeźwo. Nie dam rady.
Robert Grochowski
brak

Post autor: Robert Grochowski »

Nie no, stary tapczan to absolutna podstawa. Na szczęście jakbym zapomniał swojego, to w każdym miejscu w lesie znajdę coś podobnego
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Awatar użytkownika
Ewing
Admin
Admin
Kontakt:

Post autor: Ewing »

Ja pierdziu - survival na całego - to tak jakbym z zapalniczką poszedł do lasu :1
Do tego kanister z benzyną i na jedno by wyszło :twisted:
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Ten film „instruktażowy” jakiś czas temu zniknął z YT gdyż pan Kwiecień zaczaił że coś w nim nie gra :):) Na szczęście ktoś go zgrał i wrzucił ponownie :1 Na survivalowych forach nieźle kolesia(Kwietnia) objechali. A wyśmiewano się z niego m.in. tak:

Debeściak. Zwykle gdy udaję się do lasu zabieram ze sobą ze trzy meczety, kilka granatów i kieszonkowy ładunek atomowy. Nigdy, ale to przenigdy nie zabieram ze sobą zapalniczki i zapałek. Szczególnie gdy w lesie zamierzam spędzić kilka nocek. Najczęściej też w podorędziu posiadam zużytą kanapę po teściowej”.
Awatar użytkownika
rower
BSMZ Bunkier

Post autor: rower »

:shock:
może nowy dział - żenująca rozrywka albo "skecze męczące" ale dostępny po godz. 22-giej i powyżej 21-ego roku życia
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Już niedługo redaktor Zbigniew Maj przedstawi najciekawsze odkrycia związane z D.A.G. Wiele informacji po raz pierwszy ujrzy światło dzienne, wszelkie tajemnice zostaną ujawnione.
Już wkrótce zobaczycie jak rozpalić ognisko, mając zapałki, zapalniczkę i krzesiwo. To będzie niesamowite wydarzenie.

Kto chce wziąć udział w parodii, zapraszam :D
Awatar użytkownika
paschendaele
brak

Post autor: paschendaele »

żyję... ;)

rozwaliliście mnie tym filmikiem o rozpalaniu ognia
już nie wiem co mam myśleć o tym
czuję się taka... uber pro nie wiadomo co..
bo rozpaliłam ognisko na całą noc po solidnej ulewie przy użyciu: 2 zapałek, 3 kartek papieru, świeżych gałązek jakiegoś iglaka (nie wiem co to było za drzewko - dali do spalenia) i do tego miałam 3 kłody mokrego drewna - niestety ale nie zostawili siekiery
nie dość, że udało się rozpalić ognisko to jeszcze udało się upiec kiełbaski (pomijam jedną spaloną)

tyle czasu żyć w błędzie :o
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

paschendaele pisze:żyję... ;)

bo rozpaliłam ognisko na całą noc po solidnej ulewie przy użyciu: 2 zapałek, 3 kartek papieru, świeżych gałązek jakiegoś iglaka (nie wiem co to było za drzewko - dali do spalenia) i do tego miałam 3 kłody mokrego drewna - niestety ale nie zostawili siekiery
nie dość, że udało się rozpalić ognisko to jeszcze udało się upiec kiełbaski (pomijam jedną spaloną)

Chcesz powiedzieć że udało się bez tapczanu? :-o
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
paschendaele
brak

Post autor: paschendaele »

GrapHite pisze:
paschendaele pisze:żyję... ;)

Chcesz powiedzieć że udało się bez tapczanu? :-o

na tapczanie to ja spałam.. stąd nie poszedł na rozpałkę
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Koleś znów odwiedził Bydgoszcz i D.A.G. gdzie opowiada o tajemniczych skrzyniach :D no i oczywiście o potężnych podziemnych halach :):)
Co ciekawe, to nie wie nic i nie mówi o obozach. Co roku są wycieczki w tym temacie ale widać, że dla niego prawdą jest tylko to co ona sam mówi (wymyśla).
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Co jakiś czas otrzymuję prośby o weryfikację informacji o których bredzi ten koleś:

https://www.youtube.com/watch?v=pOpa39OcMrg

Już nie mam siły :D jelita to mi powykręcało na wszystkie strony :D

„…jesteśmy w części nieznanej dagu…” :):) Laborka D.A.G. Bromberg jest znana od dawna :) Po wojnie Wydział Specjalny „Ś”
„…budynki są połączone systemem kanałów technologicznych, czyli są podziemia…” :):) – ręce opadają, co za bełkot.

Co filmik, to same „kwietniuszki” :D

A o oznaczeniach na betonowych bloczkach pisałem tutaj:

http://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=34&t=8687

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że ludzie łykają "prawdę" i powielają dalej jako wiarygodne informacje o D.A.G. Fabrik Bromberg. :cry:
ODPOWIEDZ