Swoje zdjęcia przesyłam za pomocą 'żaby'. Ale nie wiem ,czy wiecie, że 'żaba' robi u siebie rewolucję i pozwoli tylko na 500 darmowych zdjęć... Resztę ponoć usunie... W moim przypadku ta 'reszta', to sporo. Znacie jakieś inne darmowe 'żaby'...?
BYDZIAK 1958 pisze:Swoje zdjęcia przesyłam za pomocą 'żaby'. Ale nie wiem ,czy wiecie, że 'żaba' robi u siebie rewolucję i pozwoli tylko na 500 darmowych zdjęć... Resztę ponoć usunie... W moim przypadku ta 'reszta', to sporo. Znacie jakieś inne darmowe 'żaby'...?
Dzięki zdjęciom Andrzeja,które kiedyś zrobił będąc we wieży 'mechanika', można było zestawić kolejne dwa widoki porównawcze. Co prawda są różnice co do ogniskowej i kąta, w porównaniu ze starymi ujęciami. Jednak mimo to, dają one jakieś wyobrażenie co do zmian, jakie w tych miejscach przez lata nastąpiły.
Jak dla mnie pierwsze podejście wyszło Ci świetnie. Widać jak to miejsce kiedyś tętniło życiem, ile przychodziło tam ludzi, a teraz niszczeje i świeci pustkami
'Moja' kablówka, w latach dziewięćdziesiątych emitowała własne 'Wiadomości'. znalazłem na swojej taśmie VHS fragment materiału o tym basenie, chyba z 1997 roku. Można porównać stany na zdjęciach wyżej, z tym na filmiku.
Lubię porównawcze 'perfekcyjne', gdzie uda się uzyskać i ogniskową i kąty, podobne do oryginałów.Widziałem parę takich zestawów. Temu wyżej, daleko do takich 'ideałów'. Już na pierwszy rzut oka widać, że to dolne, powinno być zrobione z miejsca o przynajmniej ok 5 metrów w stronę jezdni...
Na samym początku tej podstrony jest zdjęcie z rejonu śluzy III. Poniżej jest również to miejsce, w ujęciu bardziej w lewo od wspomnianego. Na zdjęciu jestem ja (w długich włosach) i starsza siostra. Rok ok 1961.