Wieża ciśnień - Bydgoszcz Wschód
Re: Wieża ciśnień - Bydgoszcz Wschód
A wiesz kto może ?
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
- paschendaele
- brak
bunkier pisze:Wieża została sprzedana.
żartujesz..
Nie żartuję, a PKPe nie ujawnia danych nabywcy.
Zdjęcie według danych EXIF wykonane w 2006r.
- Załączniki
-
- Stairs_by_sadi1983_.jpg (196.09 KiB) Przejrzano 9118 razy
bunkier pisze:Aron pisze:Ktoś się interesował znaczy. A dziś?
Wieża została sprzedana. Czy nowy właściciel zadba o nią, czas pokaże.
witam pytanie do forumowiczów: jak wysoka jest wieża na Inwalidów (ile metrów w górę)??
Wieża ma ok. 10 m wysokości.
bunkier pisze:Wieża ma ok. 10 m wysokości.
dzięki sądziłam że jest wyższa, porównywalnie z tą na Szwederowie a tu masz 1/4 jej wysokości
Ten makabryczny opis miejsca katastrofy dotyczy wydarzenia przy wieży ciśnień w 1939 roku.
- Załączniki
-
- 5 marca 1939.jpg (198.49 KiB) Przejrzano 8902 razy
Witam
Ostatnimi czasy moja żona postanowiła zrobić dyplom z konserwacji zabytków i wymyśliła wraz z prof. Tajchmanem ze będzie to właśnie Wieża Ciśnień na Inwalidów. I tu pojawiła się problem bo nie możemy ustalić z żoną aktualnego właściciela (jeszcze nie byliśmy w urzędzie- ale to jest ostateczność). I tu rodzi się pytanie: Czy ktoś z Was posiada wiedzę kto jest właścicielem tego obiektu, ewentualnie czy znają Państwo kogoś kto może posiadać stare ryciny bądź rysunki (rzuty) tego obiektu. wiemy ze nie ma tego w archiwach ani na PKP. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Ostatnimi czasy moja żona postanowiła zrobić dyplom z konserwacji zabytków i wymyśliła wraz z prof. Tajchmanem ze będzie to właśnie Wieża Ciśnień na Inwalidów. I tu pojawiła się problem bo nie możemy ustalić z żoną aktualnego właściciela (jeszcze nie byliśmy w urzędzie- ale to jest ostateczność). I tu rodzi się pytanie: Czy ktoś z Was posiada wiedzę kto jest właścicielem tego obiektu, ewentualnie czy znają Państwo kogoś kto może posiadać stare ryciny bądź rysunki (rzuty) tego obiektu. wiemy ze nie ma tego w archiwach ani na PKP. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
bunkier pisze:Wieża ma ok. 10 m wysokości.
z tego co mi się udało wymierzyć to ma ona ponad 15m wysokości
Witam
Ktoś może wie co dzieje się aktualnie na terenie tej wieży. ostatnio zauważyłem że [pojawiło się tam nowe ogrodzenie, a dodatkowo na ścianach pomontowano kamery monitoringu.
Ktoś może wie co dzieje się aktualnie na terenie tej wieży. ostatnio zauważyłem że [pojawiło się tam nowe ogrodzenie, a dodatkowo na ścianach pomontowano kamery monitoringu.
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Ktoś to chyba kupił.